De voordelen van stapelaars
Stapelaars hebben verschillende voordelen. Moet u af en toe pallets verplaatsen over kleine afstanden? Dan is een handstapelaar een goede keuze. Heeft u vaker een stapelaar nodig, of moet u over grotere afstanden verplaatsen? Dan is het beter om te kijken naar een elektrische stapelaar of een heftruck. Een ander voordeel is dat u hoogtes kunt bereiken met een stapelaar. Ook is het compacter dan en reachtruck en natuurlijk voordeliger. Als laatste is een voordeel dat u gemakkelijk door kleine gangpaden kunt.
Welke soorten stapelaars heeft Kruizinga?
Bij Kruizinga hebben we 2 soorten stapelaars in ons assortiment, namelijk een handlierstapelaar en een hand hydraulische stapelaar. Met een handliersysteem kunnen pallets gemakkelijk op de gewenste werkhoogte worden getild, waardoor ergonomisch werken gegarandeerd is. Dit werkt door aan een hendel te draaien. Met een hand hydraulische stapelaar pomp je de stapelaar handmatig omhoog.
Stapelaar kopen? Kruizinga staat voor u klaar!
Bij Kruizinga hebben we verschillende stapelaars die gemaakt zijn van duurzaam materiaal wat weer zorgt voor een lange levensduur en hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wilt u een stapelaar kopen, maar bent u nog niet helemaal over uit welke uitvoering bij u past? Dan kunt u gemakkelijk contact met een van onze specialisten opnemen, zij helpen u graag verder bij het bestellen van de juiste stapelaar!
FAQ
Wat is een stapelaar?
Een stapelaar is een palletwagen met een mast, waarmee goederen zoals pallets gestapeld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om goederen in de hoogte te verplaatsen en te plaatsen. Stapelaars zijn er in verschillende soorten en maten. U kunt ze voor verschillende doeleinde gebruiken zoals het laden van vrachtwagens en het plaatsen of verplaatsen van producten in een magazijnstelling.
Waar moet u op letten bij het bedienen van een handmatige stapelaar?
De stapelaar mag alleen worden bediend door bevoegd personeel die in bezit zijn van een certificaat. Heeft u deze niet, dan mag u de stapelaar niet besturen.
Ook zijn er een paar algemene veiligheidsvoorschriften voor het bedienen van een stapelaar zoals:
- Hef de last nooit met één vork op.
- Plaats de last tegen het vorkenbord of op zo dicht mogelijk bij het vorkenbord.
- De lading moet zodanig op de vorken worden geplaatst dat het zwaartepunt overlangs in het midden van de vorken ligt.
- Overschrijd de op de lastindicatieplaatjes vermelde limieten niet
- Draai of stapel niet op hellingen
- Gebruik veiligheidskleding
Heeft u een certificaat nodig voor het bedienden van een stapelaar?
Een bedrijfsvoertuig vereist zijn eigen certificaat om bestuurd te mogen worden. Er is dus voor een stapelaar een apart certificaat nodig. Een stapelaar is een krachtig voertuig waarmee u zware ladingen kunt vervoeren. Het is daarom ook erg belangrijk dat u weet hoe u veilig ermee om moet gaan. Misschien denkt u wel dat u met een heftruck certificaat een stapelaar mag besturen, maar dit mag niet. Zo rijdt u op een heftruck en bij een stapelaar loopt u erachter. U mag alleen een stapelaar besturen als u in bezit bent van een certificaat. Deze kunt u behalen bij ARBO-centrum.